Na blogu nejsou nabízeny žádné soubory ke stažení / No downloads on the blog. HP

středa 28. října 2009

VECTOM - NEURVALÁ JÍZDA


V 80. letech jsme zažili kde co. Byla to doba bohatá na novinky a extrémy v metalu, které do té doby neměly obdoby. Byly to závody, kdo bude hrát rychleji, tvrději, agresivněji. A němečtí speedmetalisté v tom smozřejmě hráli jednu z primárních úloh.
Kdybych měl kapelu, pak bych chtěl, aby hrála jako bavorští Vectom. Z venku vypadali také dobře - logo měli vybroušené do zlých, zalomených, šavlovitých špiček a kapela se alespoň na fotografiích snažila jakýms takýms způsobem zapózovat. A dokonce - ubránila se všeněmeckým, neuvěřitelně odpudivým knírkům pod nosem, jež jinak v Německu měli VŠICHNI! Obálky obou jejich alb pak jsou z řádu těch, o kterých nenápadité skupiny jen sní. Hudba na nich - to je pravá mana pro uši metalového šílence. Speed metal v jeho pravé podobě - triviální riffy, ale zahrané v takovém tempu, že než to ostatní vybalí, Vectom už chrní v hotelu. První album Speed Revolution bylo ještě takovým špinavým dílem, když Vectom šlo hlavně o to, aby natočili tu nejagresivnější desku na světě. Ano, ve chvíli, kdy album z 85. roku posloucháte - tehdy je agresivní málem až fatálně, je to pětatřicet a půl minuty pobytu v prostoru vyhrazeném černým zmijím. Krásné album - The Exterminator, Loudness And Speed nebo Black Viper jsou spolehlivé bavorské kvapíky, které vás ohromí, i když jste už od té doby slyšeli mnohé běsy. Druhé album Vectom - Rules Of Mystery (vyšlo hned v následujícím roce po debutu) je pak o poznání vyzrálejší, mnohem víc hudební, přičemž si stále uchovává nebezpečnou agresivitu a také rychlost. Toto veledílo je nutné si dobře zapamatovat. Bude se vám ještě hodit, když vám současný stav-nestav heavy metalové hudby způsobí pachuť v ústech, kterou si budete muset něčím spravit. Sáhnete - li v té chvíli po Vectom - Rules Of Mystery, nejen , že se vám vrátí smysly na heavy metal do původního stavu, ale s největší pravděpodobností se nadchnete tak, že váš pomyslný zásobník energie bude přetékat silou na mnoho měsíců dopředu. (ukázky zde)

1 komentář:

  1. K pravému německému knírku byly povinností ještě pudlíkovské kadeře, které vítr nerozfouká a voda neohrozí, poněvadž ač byl záměr vypěstit hřívu po pás, tyto koudele rostly jak na potvoru NAHORU !!!

    OdpovědětVymazat