Na blogu nejsou nabízeny žádné soubory ke stažení / No downloads on the blog. HP

sobota 10. října 2009

THRASHOVÉ PEPŘENKY








Já nevím jak vy, já nemůžu pochopit, jak mne to ještě může bavit. Dostanu do ruky cédo, důkladně si prohlédnu obal a pak vsunu disk do přehrávače. Kytary začnou zařezávat jak Zátopkovy trenky a já si po stamilionté v životě řeknu : "Hrome, to je jízda!"Jako na řetízkáči, když se s tebou utrhne sedačka.

1. HEXEN - State Of Insurgency (08). Album, které doposloucháš buď na záchodě nebo na psychiatrii. Na WC tě donutí pravá sekanice thrashových kytar made in USA, takového kalibru, že ti to upálí hlavu u samého zadku. Do péče psychiatra se pak rád svěříš, až si vyposlechneš druhé album HEXEN až do konce. Doktorovi budeš ještě rád vyprávět, jak jsi třepal hlavou, jak jsi napodoboval "air-guitar", jak jsi skákal po pokoji ne méně, než gibon v zoo! Čistokrevní thrashoví horkokrevníci z Los Angeles - HEXEN - špičkový thrash v luxusním provedení, balení i čase - trvá skoro 56 minut. To je na thrash hodně, na Hexen jako když si vrabec uprdne. Dal bys klíďo ještě hoďku. (ukázka zde)

2. GUILLOTINE - Blood Money (08). Švédové GUILLOTINE vydali vloni toto album po dlouhých 11 letech od svého debutu Under The Guillotine. Jestli plánují další album zase po uplynutí desetiletí, to nevím, ale zato vím, že byste po celou dobu měli co poslouchat! Tolik muziky se nalézá na albu Blood Money. US thrashové vlivy přetavené na švédský způsob. Skladby GUILLOTINE jsou jako výstřely z brokovnice - jedna rána, mnoho zásahů. Rychlé šlehy kytar, jako když vás kouše mamba a vy jen máváte rukama a nemáte šanci se ubránit, nechytatelné bicí a výborný zpěv. Přerostlí severští sršni se kolem vás výsměšně točí a hrozí svými mečovitými žihadly. Celkově vynikající vyznění (díky švédské preciznosti) a absolutně bezchybné provedení. Asi ty desky začnu bodovat - tato by dostala bez jednoho bodíku plný počet. Ten bodík dolů za to, že jsem po jejich albu nemohl usnout :o). (ukázka zde)

3. WITCHBURNER - Blood Of Witches (07). Už 17 let jsou na scéně Němci Witchburner. Ale ruku do ohně bych dal za to, že ještě pár let před tím leželi na kavalci se sluchátky na uších a bedlivě poslouchali Sodom a Destruction. A hodně si z nich zapamatovali. Kdo máte rádi tu pravou německou heavy/thrash/speedovou scénu, může vás toto album nadchnout až k slzám a zbytek života možná strávíte stínáním čarodějnic. S albem Blood Of Witches držíte v rukou "true German fucking speed heavy metal". U Witchburner ortodoxní do takové míry, že to je vlastně jeho největším kladem. Žádné pidlikání, rovnou teror a po celou dobu v nezměněném tempu palba pryč. Výborné album k nějaké činnosti, kdy na to nemusíte myslet. V autě ale bacha, vletíš do prvního stromu! (ukázka zde)

3 komentáře:

  1. Ach jo, tak zase zpátky lokám thrash metal plnými doušky. Vždyť na začátku mého metalového "rozkoukávání se" jsem ujížděl na Exodus! Takže hurá a s chutí do toho! Po brutální, ale zabírající deathmetalové léčbě, přichází čas také na thrashmetalovou rehabilitaci. No takhle by to ale dál nešlo, nemůžu být přece pořád marod :)))))) AVIAtik

    OdpovědětVymazat
  2. Ti Němčouři jsou, sakra, dobří... vzpomínám na starší časy... AVIAtik

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou, máš pravdu, nakonec se mi z těchto tří skupin líbí asi nejvíc. H

    OdpovědětVymazat