Na blogu nejsou nabízeny žádné soubory ke stažení / No downloads on the blog. HP

čtvrtek 29. října 2009

PILEDRIVER - METALOVÁ INKVIZICE

Před poslechem tohoto alba se odeberte do ústraní koupelny a důkladně probádejte centimetr po centimetru své tělo. Větší mateřské znaménko, bradavice s chlupem, červený flek nebo možná i uher velikosti antiperle, vás od poslechu alba navždy diskvalifikují, neb se jedná o jednoznačné signum diabolicum. V tomto případě to znamená váš hrdelní rozsudek.
Kanaďané Piledriver. Synonymum ortodoxního heavy metalu. Výtečně zahraný, vysoce energický, neobyčejně ucelený a prudce sveřepý heavy metal v jeho nejpravější podobě. Piledriver svůj debut Metal Inquisition (85) pojali, jak už název napovídá, jako kladivo na čarodějnice. Ovšem kladivo současné, překroucené do podoby metalové terminologie. Zvrácené zástupce středověké církve zde nahrazuje jakási pomyslná metalová síla, kteréžto jediným zájmem je kruté a nesmlouvavé trestání čarodějnic. Důvod se nevysvětluje. Obávám se, že ani neexistuje. :o)
Album začíná pro jistotu a bez odkladu popravou. Celkem spolehlivým způsobem - gilotinou. Hrůzu skladby Metal Inquisition doplňují reálné zvuky tohoto popravčího nástroje. Pokud ale někdo doufá, že je to sranda, že se ostří těsně nad krkem zastaví a všichni se zasmějeme, najde svou hlavu v košíku zrovna jako ten, kdo od prvních tónů nepochyboval, že s albem Piledriver žije své posledním minuty. Sex with Satan, jinak též dvojka tohoto alba, vás pak přivede na popraviště spolehlivěji, než Mistr popravčí sám. Třetí Sodomize the Dead je dvouminutové kytarové předpeklí a pak přijde peklo samo - vrchol alba - neboli skladba Witch Hunt. Tady už důvodně pochybuji, že nebudete usvědčeni z čarodějnictví, i když jste jakživ nic neprovedli - sedmi minutový epos hrůzy vás o tom přesvědčí. Volání Gorda Kirchina, že on je tím Piledriverem, který už nemá stání, aby vyrazil na lov čarodějnic, mnohé posluchače zbaví přesvědčení, že dožijí konce alba. To, ke škodě metalových maniaků, dlouho netrvá - zbývají již jen tři hudební kousky - šílená a nesmlouvavá jízda Piledriver, střednětempý průplav hrůzami světa mrtvých - Human Sacrifice a náhlý (trochu nepochopitelný) útok z vesmíru Alien Rape. Závěrečná 13 minutová skladba je nehudební - jde o epický obraz The Master Hath Spoken, který nejpozději v půli vypnete, pokud neumíte dobře anglicky. V opačném případě doposloucháte pod peřinou, třesouce se strachy. Po doznění celých 37 minut alba Metal Inquisition nezaváháte ani vteřinu - buď se vrhnete do řeky s plánem utopit se, nebo si toto VELEDÍLO pustíte znovu. Zaručuji vám ještě větší strach, než jste měli prve, protože hrůza dvakrát prožitá se netlumí, ale násobí. Skupina sama - PILEDRIVER z Toronta - na tomto albu moc košatá nebyla. Sestávala ze dvou členů : Gord "Piledriver" Kirchin - zpěv, Leslie Howe - vše ostatní včetně programování bicích nástrojů. Pikantní je skutečnost, že jsem drum programming ani po třiceti letech poslouchání heavy metalu nepoznal. To je jedno ze znamení, že jsem čaroděj a měl bych být upálen. (Ve skutečnosti je to tím, že mne to ani nenapadlo.) Resumé bude možná překvapivé, leč trvám si na něm - album PILEDRIVER - Metal Inquisition považuji za jednu z nejlepších heavy metalových desek všech dob. (ukázka zde)

Žádné komentáře:

Okomentovat