Na blogu nejsou nabízeny žádné soubory ke stažení / No downloads on the blog. HP

sobota 24. října 2009

JADED HEART - PERFECT INSANITY

Takto to tedy je ? Melodický metal patřičné tvrdosti a krystalického zvuku? To mají být zbrusu noví JADED HEART? Pak tedy jen houšť takovýchto alb! Frčím si to tak v autě, inu , říkám si - nůďo jako na německé nudapláži - lupnu tam něco. Honem - co jsem ještě neposlouchal? Ukaž - noví JADED HEART? Tak. Mačkám play, až si málem zvrtnu ukazováček.
No, pane jo! Ani jsem nevěděl, že desetiletá herka Opel Astra (1.4) dovede udělat sto pade za deset vteřin !!! Vyvalily se na mne třicetimetrové vlny! Melodické tsunami! Jako když spořádaně vlezeš po schůdcích do průzračného hotelového bazénku s modrounkou vodičkou, s důvěrou ponoříš ksicht pod vodu a čučí na tebe - žralok!!!!!!! Huj, to jsem se zděsil - tolik energie? A který nepřítel mi zakrýval oči i uši, abych do teď tuto skvělou německou společnost ignoroval?! Na boty nablít a s nimi jej kopat levou i pravou do zadnice na Kudlov a zpátky!!!!
JADED HEART spolehlivě aspirují na nominaci k olympijským hrám v trojboji následujících disciplin - špičkové riffy, melodické refrény, melodic - metalová tvrdost (neplést si s hrubostí). Nezanedbatelný není ani maraton v běhu družstva za špičkovými hudebními výkony, ba ani hod nablýskaným diskem plným super kytarových sól, směrem k dychtivému uchu posluchače. Z metalové olympiády nevím, ale z evropské soutěže by JADED HEART s novým albem bez umístění "na bedně" neodešli. Prosím pěkně, když jsme u toho, tak evropský původ JADED HEART je na albu Perfect Insanity čitelný, jak braillova abeceda sestavená z centimetrových pyramidek z obojku svatého Halforda!!!! V několika skladbách se JADED HEART v kytarových motivech pustí i na přetenký ledík quasi-barokních motivů a dlužno říct, že Bach sebou tedy v hrobě netřepne, ale JADED HEART i tuto odvážnou věc zvládají na jedničku, přičemž se ubrání kýčovité úchylnosti.
Švédský zpěvák Johan Fahlberg zpívá perfektně, navíc je díky svému původu ušetřen německého přízvuku angličtiny. Kapela pak šlape jak nadšení turisté do Tater. Tempo udávají dnes už jediní dva původní členové skupiny - baskytarista Michael Müller a bubeník Axel Kruse, kterým to spolu jde jak registrovaným. Mistr kláves Henning Wanner, který používá velmi inovativní rejstříky, skupinu vkusně doplňuje vrstevnatými dortíky zvuku, plnotučného jako jihočeská šlehačka. Kytarista Peter Östros se pak může honosit prstoklady rychlými jak cikáni v obchodě, výbornou prací v riffech a silnými nápady i špičkovou technikou v sólech. Celkové resumé? Album, které pokud vás vyloženě nenadchne, s jistotou vytlačí, alespoň na čas, z vaší domácí rockotéky kousky, které postrádají špičkové melodie. Nabízí totiž velmi poslouchatelný metal, který se pyšní blýskavými euro-výložkami brilantních hudebních nápadů a německého (rozuměj krystalického) zvukového obalu skupiny. Příjemné album.

Žádné komentáře:

Okomentovat