Na blogu nejsou nabízeny žádné soubory ke stažení / No downloads on the blog. HP

sobota 31. října 2009

POD ŠMINKAMI CIVIL

Půlmetrové hřívy směrem vzhůru, na tloušťku centimetru šminky po celých tvářích, postoje barových pracovnic - všichni to známe, takový byl Sleaze/Glam/Hair Metal - říkejte tomu jak chcete. V mnoha případech jsme na albech zfetovaných sleaze-rockových barbínek nenašli nic pozoruhodného. Ovšem tu a tam z hustého dýmu umělým světlem probarvených luxusních putyk jako na Sunset Strip bulváru v LA vykouklo něco, co nám takříkajíc vzalo dech. Nebo alespoň potěšilo. Pro dvě alba, která pokud nemáte, stojí za to sbalit si buchty do rance a vyrazit do světa.
1. Britny Fox - Bite Down Hard: Trojka filadelfských Britny Fox ani ze třetiny nedosáhla takového úspěchu jako jejich první album Britny Fox v 88. roce (album si koupilo 625.000 fanoušků a skupina odehrála více než 130 koncertů na jeho podporu). Bite Down Hard vznikla po "velkém třesku" ve skupině - po výměně frontmana - zakládajícího člena Deana Davidsona, který naštvaně odešel a ukvapeně si založil skupinu Blackeyed Susan - vystřídal Tommy Paris. Co čert nechtěl - s novým zpěvákem se Britny Fox rozeběhli sice parádně, ale trefili se zrovna do zdi - respektive do doby, kdy svět objevil grunge. Spolehlivě se dá říct, že je to zabilo. Ale album Bite Down Hard je senzační! Špičkové hudební výkony, vypiplaný zvuk, pěkné refrény se sbory celé skupiny - jednoduše nádherné hard ´n´heavy album ve stylu skupin jako Slaughter či Skid Row. Vynikající volba na chvíle, kdy opravdu nevíte, co si pustit. Britny Fox nezprudí, nezklamou. Nějaké ukázky najdete zde.
2. Spread Eagle - Spread Eagle: Skupina Spread Eagle je známá spíše z druhé poloviny glam-metalového období, ale její vřazení do šuplíku "glam" není až tak jednoznačné. Skupina je víc metalová, než její souputníci. Ačkoliv tematicky do hair/glam metalu zapadá, (sex, prachy, muzika, bouráky atd) riffy nepostrádají metalovou syrovost a hudba není hard rockově vylehčená, jako u typických glam metalových skupin. Špičkový zpěvák - Ray West honí své hlasivky po převysokých kotárech, kytarista Paul DiBartolo je virtuozní technik a rytmika vykazuje rovněž výkony na velmi vysoké úrovni. Spread Eagle velmi doporučuji pro zvýšení výkonu vašeho vozu - toto album zaručuje bezhlavou jízdu i v polském Fiatu s rokem výroby 1979! Jednoduše parádní album - recommended na 10000 %!!!! (jediná ukázka, co jsem našel)

Žádné komentáře:

Okomentovat