Na blogu nejsou nabízeny žádné soubory ke stažení / No downloads on the blog. HP

pondělí 23. listopadu 2009

Bez HARDWARE by to nešlo...bez SCANNERu jakbysmet

Představuji vám dvě německé skupiny, které musíte mít. Dolno-Sasští HARDWARE z Hannoveru a SCANNER z Gelsenkirchenu v Severním Porýní-Vestfálsku byly každá typem jiného stylu německého metalu, ale jediné album Hardware a debut Scanner, jsou alba, bez nichž se neobejdete. Přinejmenším, budete-li si chtít vzít kufřík na pustý ostrov, až vás naň vyhostí za obskurnosti spojené s heavy metalem.
1. HARDWARE - Common Time Heroes (1984) zní jako jakýsi proto - heavy metal. Debut skupiny HARDWARE, jemuž předcházela dvě dema, sám nezní lépe, než nahrávka z mimořádně nuzně vybaveného sklepa. Ale hudba na něm obsažená všechny zvukové nedostatečnosti vyváží. Jedná se o true heavy metalovou pilu, která řeže kytary vejpůl, škopky otlouká těmi silnějšími konci paliček, opíraje se při tom o spolehlivou basu. HARDWARE jsou, musím říct, kouzelní. A to nejen ve svém klukovském nadšení, ta muzika je jednoduše skvělá. Zpěvák Mark Städtler sice nedisponuje nijak mužným hlasem, spíše žádným, jde jen o takové klukovské vřeštění, ale to nahrávce na opravdovosti neubírá. Jednoduše, toto album má každý pravý metalista. Ukázky jsem nikde nenašel, na požádání album ukážu z protějšího kopce (dalekohled s sebou).
2. SCANNER - Hypertrace je albem o čtyři roky mladším (1988), než předchozí počin. Také vykazuje mnohem významnější podíl agresivity, rychlosti a hudební vyzrálosti; v neposlední radě poukazuje též na obří posun ve zvukové kvalitě. SCANNER na svůj debut kvalitou pozdějších alb patrně již nikdy nedosáhli. Toto album je od začátku do konce přeplněné skvělým, rychlým heavy metalem, s hrdinskou kytarovou prací a heroickými refrény a rovněž mimořádně vysokým zpěvem. Album je navíc koncepčím příběhem, takže je značně obtížné vypnout je před koncem. Metal té nejšpičkovější německé kvality - v podobě skupiny SCANNER vřele doporučuji. (ukázka)

Žádné komentáře:

Okomentovat