Na blogu nejsou nabízeny žádné soubory ke stažení / No downloads on the blog. HP

pondělí 19. září 2011

FireWölfe - FireWölfe

Každý je někdy nespokojený se svým stavem. Prý se to může změnit dvěma způsoby. Buď překopeš podmínky svého života, nebo svůj postoj. První není vždycky možné, to druhé je možné vždy. A s úspěchem to zafunguje, když si pustíš debut americké skupiny FireWölfe. Podmínkou je, že máš rád heavy metal. Tedy metal v jeho původní podobě.
S touhle deskou jsem si tak nějak vzpomněl na báječnou, bezstarostnou dobu začátku 80. let, kdy mi bylo jedinou povinností shánět heavy metalová alba a chlubit se jimi kamarádům. A s tímhle albem by to sakra šlo. Pěkný, melodický, nijak přehnaně tvrdý metal, který doslova hladí duši. V každé skladbě se dočkáš perfektního refrénu, skladby mají příjemnou stavbu i stopáž, hudebně jsou na velmi dobré úrovni.
U zpěváka Davida Fefolta není zkušený pěvecký projev náhodou, jeho hlas můžeme v současnosti slyšet i u (výtečných) Fifth Angel, v loni zase ne neúspěšně účinkoval na pěkném albu skupiny Angels Of Babylon - Kingdom Of Evil. Také ostatní hudebníci z FireWölfe působí vyrovnaným, sebevědomým dojmem. A mají proč.
Když tě nepřesvědčí jedna z prvních dvou skladeb, pak to zcela určitě dokáže titulní, dramaticky rozčleněná trojka FireWolfe. Působivá je šestá skladba Wicked Words, u které jsem nadšením nadskočil z "dokkenovského" začátku a nezklame ani například desítka, skandovačka Feel the Thunder.
Prvnímu albu amerických FireWölfe by se s klidem dalo tu a tam i něco vytknout, ale jsou to prkotiny, které celkový dojem z alba nijak neovlivní. Asi ve dvou skladbách malinko "padá řemen", ale stačí album poslouchat o něco méně pozorně a už si toho nevšimneš, jinde zase skupina zapomněla nějaký falešný tón ve zpěvu. Prd! Čert vem tyhle blbosti! S Firewölfe máš v rukou výborný heavy metal. Do auta, pod peřinu, k válení se s holkou, na koupák, do hospody, kam chceš. Ukázka

Žádné komentáře:

Okomentovat