Na blogu nejsou nabízeny žádné soubory ke stažení / No downloads on the blog. HP

úterý 20. září 2011

Sentinel - Sentinel (EP)

Až si pustíte letošní EP od Američanů Sentinel, budete mít možná pocit, že čekáte právě na ně. Z nejvýchodnější části státu Massachusetts vane k našim uším překvapivě svojský a originální styl, s kořeny hluboce vrostlými jak do old school death metalu, tak do prastarých thrashových studnic.
Svou dosavadní diskografii mají Sentinel víceméně chudobnou. Kromě letošního EP Sentinel vytvořili jen dvě dema a to před dvěma a čtyřmi lety. EP, obsahující pětici skladeb, vtěsnaných do 22 minut, zabalila skupina do úchvatného obalu s hordou umrlců, jež mají lebky vyprázdněné hrůznými zuby jakéhosi obřího, členovcovitého mesiáše. Hudba, obsažená na disku, nemá slabé místo. Sentinel vás zahrnou mistrovsky zahraným death metalem s thrashově nervózními vstupy a občas také s melodickými vložkami, určenými zřejmě k rychlému nádechu, než vás skupina opět stáhne k brutálnímu vláčení trnitou krajinou.
Po rozhlédnutí u dvouminutové, úvodní skladby Monument s impozantní melodickou linkou, si o slovo řekne druhá, vyčerpávající a velmi brutální Human: No more. Pokud při ní propadnete beznaději, co budete dělat, až přijde ještě něco lepšího, dočkáte se vzápětí - u strhující trojky Reckless Peasant s neuvěřitelným tahem a výtečnou rytmikou. Výdech? Omyl, ještě o poznání rychleji uhání čtyřka Among The Flies. Závěrečná, ironicky štiplavá skladba Locust Cult s ohromující baskytarou, je heroickým zakončením již beztak dost bezútěšného díla. Nejsem si jistý, jestli mi v tomto případě rozměr EP nevyhovuje lépe, než kdyby se jednalo o dlouhohrající album. Pět špeků a šlus, není co řešit. Ukázka

2 komentáře:

  1. zdraví Rainbowdemon - tak já ted nahlednul do old school doom metalových/nikoliv deathových vod- a propos co ti říká Cathedral - The Ethereal Miror?!

    OdpovědětVymazat
  2. Když už se ptáš na Cathedral, tak k tomu nemám slov. Výtečná muzika. I když je tak často neposlouchám. H.

    OdpovědětVymazat